Ouders van Tom

tom

Wij werden gevraagd om aan te geven waarom wij het zo belangrijk vinden dat de documentaire "alsikditvoorafhadgeweten" er moet komen.
Dat is eigenlijk heel simpel.

Toen ons zoontje Tom werd geboren in 2015 waren we zeer verbaasd, verdrietig, boos, en vooral onwetend.
Wat betekent dit voor ons gezin?
Wat betekent dit voor Tom?
Gaat hij wel leren lopen en praten?
Kan hij een redelijk normaal leven krijgen? Krijgt hij vriendjes?
Kan hij naar school?
Deze en nog vele andere vragen kwamen bij ons naar boven.

Van onze kinderarts kregen we een informatiebrief met allerlei medische informatie wat er allemaal fout zou kunnen gaan, maar de gevoelskant die werd nergens beantwoord.

In onze zoektocht naar informatie kwamen we dus eigenlijk alleen maar de theoretische en medische informatie tegen.
Wij hadden er zo'n behoefte aan om met ouders te praten die ook een kindje met het syndroom van Down hebben, om onzekerheden bij ons weg te halen en te kunnen genieten van onze zoon. Via de stichting "Down Syndroom" zijn we wel in contact komen met zogenoemde "contact ouders" dat heeft ons zeker geholpen.
Maar we wilden meer weten, meer ervaringen zien en horen. Die konden we niet vinden via de reguliere wegen.

Uiteindelijk, hebben we een Facebook pagina gevonden waar allemaal moeders zitten met een kindje met het syndroom van Down, waar we veel ervaringen kunnen lezen en delen. Dit vinden we heel waardevol en het heeft ons een stukje geholpen in het acceptatie- en rouwproces. Het leven gaat er anders uitzien dan we hadden gedacht en gehoopt, de verwachtingen moesten zo enorm bijgesteld worden dachten wij toen, nu weten wij wel beter.

Maar toch, iets van een documentaire over hoe aanstaande of zojuist geworden ouders van een kindje met het syndroom van Down hiermee om kunnen gaan moet er gewoon komen. Zodat niet alleen door de kinderarts medische info gegeven wordt, maar ook de emotionele - en gevoelskant wordt belicht. Die documentaire gaat heten "Als ik dit vooraf had geweten"!

Wij staan echt 100% achter deze documentaire, wij hopen jullie nu ook.
Steun ze daarom!! De hulp en donaties zijn echt nodig om het te kunnen organiseren en te filmen.

Verhalen andere ouders

milou
lievelotte
chloe
maud